user_mobilelogo
Wegwijzer Zuid Limburg

Zuid-Limburg

ER VALT VEEL TE BELEVEN!

View more
Wegwijzer Noord Eifel

Noord-Eifel

VOOR DE NATUUR LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer Vulkaneifel

Vulkan-Eifel

VOOR DE WANDEL LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer Moezel

Langs-de-Moezel

NOG IN ONTWIKKELING!

View more

01 header

Sinds april 2015 is de Duivelskloof nog aantrekkelijker voor gezinnen met kinderen. Sindsdien kun je een wandeling namelijk combineren met een bezoek aan Dinosaurierpark Teufelsschlucht, 300 m van het bezoekerscentrum van de Teufelsschlucht. In een mooi aangelegd park loop je langs een tijdlijn van het ontstaan van het leven op aarde naar de tijd van mensen en mammoeten. Hierbij kom je meer dan honderd replica’s van dino’s tegen, van klein tot enorm en van vleeseters met scherpe klauwen tot planteneters met lange nekken. Van sommige dino’s zijn hier in het kalksteen van de Teufelsschlucht botten aangetroffen.

De ‘Rundweg’ door het park is ongeveer 1,5 kilometer lang en voert je door een periode van 420 miljoen jaar door de tijdperken devoon, carboon, perm, trias, jura, krijt, tertiair en quartair.

Bij elke dinosaurus die je onderweg tegenkomt, is aangegeven in welke tijd hij leefde en waar. Want niet alle dinosauriërs die je hier ziet, kwamen voor in de Eifel. Ook kun je je verbazen over de gigantische omvang van sommige soorten, want hun geschatte lengte en gewicht staan ook op de informatiebordjes.

atuurlijk vind je hier ook de beruchte Tyrannosaurus Rex, oftewel T-Rex. Hij staat vlak bij de grote speeltuin, waar kinderen in de zandbak zelf met een kwastje het skelet van een dino kunnen blootleggen. In het onderzoekerscentrum kunnen grotere kinderen dino’s schilderen, fossielen prepareren en zoeken naar haaientanden en edelstenen.

PLATTEGROND DINOSAURIERPARK

http://www.dinosaurierpark-teufelsschlucht.de/

Dinosaurierpark Teufelsschlucht
Ferschweilerstraße 50
54668 Ernzen
+49(0)6525-9339344
 
 02 header     03 header     04 header
Lieserpfad

LieserPfad

Feld und Wasser

View more
Eifelsteig

Eifel-Steig

Wandelen in de Eifel

View more
Wandelen in de Rijnland-Palts

Wandelen.

Wandelen in de Rijnland-Palts

View more
Vulkaneifel Natur und Geopark

Natur-Geopark

Het land van maren en vulkanen

View more