user_mobilelogo
Wegwijzer Zuid Limburg

Zuid-Limburg

ER VALT VEEL TE BELEVEN!

View more
Wegwijzer Noord Eifel

Noord-Eifel

VOOR DE NATUUR LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer Vulkaneifel

Vulkan-Eifel

VOOR DE WANDEL LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer Moezel

Langs-de-Moezel

NOG IN ONTWIKKELING!

View more

DAGJES UIT IN DE VULKANEIFEL

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle dagtrips die beschikbaar zijn in Vulkaneifel.

Vulkaneifel is een ideale vakantiebestemming voor wie er graag een paar korte dagen de sleur van het dagelijkse leven wil ontlopen. Vulkaneifel is lekker dichtbij voor ons Nederlanders, er is veel groen te zien en de toeristische bezienswaardigheden zijn natuurlijk ook om over te spreken. Er is een rijke cultuur in de Vulkaneifel, en in tegenstelling tot vele andere Duitse steden en plekken is het niet zo zeer overspoeld door mede-toeristen. Kunt u in alle rust de stadjes ontdekken en genieten van een rode wijn in de Vulkaneifel.

De Vulkaneifel biedt u een prachtige selectie aan wandel- en fietsroutes aan die u door adembenemende landschappen leid en die zeker een moment waardig zijn om in te nemen. Ga er bijvoorbeeld lekker op uit in Nationalpark Eifel. Wellicht komt u daar wel “Keizer Karels bed” tegen, een rots die de bekend Karel de Grote eens zou hebben gebruikt om de nacht door te komen nadat hij was verdwaald tijdens een jachtpartij in de bossen.

Een zeer bijzondere en leuke manier om de landschappen van de Vulkaneifel te bewonderen is door een bezoekje te brengen aan de Dronketurm, een uitzicht toren bij de Dauner Maare die een weergaloos plaatje geeft van het prachtige Vulkaneifel landschap. Vooral in de wat ruigere en wildere vulkaaneifel kunt u genieten van mooie panorama uitzichten. Zeker een kijkje waard voor natuurliefhebbers.

De Vulkaneifel kent ook veel cultuur naast de mooie natuur, en dus ook voor wie graag een rondje geschiedenis beleefd is Vulkaneifel ook niet schaars in zijn verzameling middeleeuwse kastelen, athentieke dorpjes met een knusse sfeer en de grotere steden zoals Koblenz, Trier en Aachen.

Dus voor ieder persoon is er wel wat te vinden in de Vulkaneifel.

Lieserpfad

LieserPfad

Feld und Wasser

View more
Eifelsteig

Eifel-Steig

Wandelen in de Eifel

View more
Wandelen in de Rijnland-Palts

Wandelen.

Wandelen in de Rijnland-Palts

View more
Vulkaneifel Natur und Geopark

Natur-Geopark

Het land van maren en vulkanen

View more