user_mobilelogo
Wegwijzer Zuid Limburg

Zuid-Limburg

ER VALT VEEL TE BELEVEN!

View more
Wegwijzer Noord Eifel

Noord-Eifel

VOOR DE NATUUR LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer Vulkaneifel

Vulkan-Eifel

VOOR DE WANDEL LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer Moezel

Langs-de-Moezel

NOG IN ONTWIKKELING!

View more
 
Hier vindt u de beste tips en infos over hotels, vakantiewoningen, vakantiehuizen, campings, wandelen en fietsen, evenementen en bezienswaardigheden.
 
Fietsen in de Eifel
Opstappen en wegrijden De Eifel is voor fietsers door een ruim netwerk van uitstekend uitgebouwde fietspadenontsloten. Alle routes zijn uniform en continu bewegwijzerd en toeristische informatieborden verklaren de bezienswaardigheden van de routes.

De routenkeuze is vrijwel onbegrensd. Afzonderlijke highlights zijn de fietspaden op stilgelegde spoorlijnen. De fietsroutes doorkruizen prachtige natuurgebieden en culturele ruimtes en bieden eendiversiteit aan landschappen die zelden te vinden is op zo´n kleine ruimte. De fietswegen langs voormalige spoortracés zullen vooral diegenen bezielen die van zweetdrijvende moeilijkere bergetappes willen afzien.

Langs de fietspaden vindt u talloze fietsvriendelijke gastgevers, gastronomen, fietsverhuren- en reparatiebedrijven. Bedrijven die zich speciaal heben ingesteld op uw behoeften.

radmagazin     wandermagazin 

Wandelen in de Eifel
Tijdens een wandeling door de Eifel geniet u bewust van het veelzijdig landschap in het westen van Duitsland en beleeft u toverachtige natuur- en cultuurplekken in het westen van Duitsland. Daarnaast verbindt u op unieke wijze positieve effecten voor lichaam, geest en ziel.
De wandelregio Eifel is aan het veranderen: het onstaan nieuwe wandelroutes met gecontroleerde beleveniskwaliteit. 
De 313 km lange Eifelsteig van Aken naar Trier heeft zich met zijn partnerwegen reeds na korte tijd tot een absolute lieveling van de wandelaars ontwikkelt. Tijdens het wandelen in de Ardennen en in de Belgische Eifel valt er steeds weer iets nieuws te ontdekken – landschappelijk, cultureel of culinair. En de droompaden in de Oost-Eifel zijn uitermate geschikt voor dagwandelingen.
Deze en verdere wandelpaden in de Eifel zijn gekenmerkt door overweldigende uitzichten, naadloze bewegwijzering, verschillende landschapsvormen, wandelvriendelijke gastgevers, enz.
 
Vulkanland Eifel
De Eifel is het jongste vulkaangebied van Duitsland. 
Nergens in Duitsland vindt men zo vele mineraalbronnen en vulkanen. Rond 10.000 jaar geleden waren deze vulkanen nog aktief. Vandaag getuigen 240 vulkaankegel en –stompen, rond 60 maren, lavastromen, bronnen, rode zandsteen en tropische riffen van de ontroerde aardgeschiedenis van deze landstreek. 
De indrukwekkendste getuigenissen van de vulkanische activiteiten zijn de met water gevulde maren. Het Laacher meer is 13.000 jaren geleden door de grootste Midden-Europese vulkaanuitbarsting onstaan.
Het vurige verleden van de Eifel wordt in talrijke informatiecentrums, musea en mijnbouwwerkengepresenteerd.
 
Gastgevers van het regiomerk EIFEL
Tevreden ben je al snel – maar u moet gelukkig zijn! 
Hoge kwaliteit en goede service zijn belangrijke factoren van een positief vakantiebelevenis voor de gast en tegelijk het credo van de kwaliteitsgastgevers van het regiomerk EIFEL.
U wordt hartelijk ontvangen door service-gerichte gastgevers en woont in geclassificeerde bedrijven naargelang de categorie gezellig of comfortabel.
Dankzij de uitstekende kwaliteit van de service, mede aangetoond door niveau 1 van het Initiatief ServiceKwaliteit Duitsland, beleeft u in de bedrijven van het regiomerk EIFEL deregionaliteit en authenticiteit van de Eifel.
Wij zijn trots op deze gastgevers, die er mede toe bijdragen, het unieke cultuurlandschap Eifel als leefruimte te behouden en er als aantrekkelijke vakantieregio met toekomst voor u als gast vorm aan te geven.
 

logo eifelZoekt u een hotel, een restaurant of een café, een pension, een vakantiehuis, vakantiewoning of camping – let dan op het kwaliteitskeurmerk van de gastgevers van de regiomerk EIFEL
 
 
 
 01 menu knop 200x30
Lieserpfad

LieserPfad

Feld und Wasser

View more
Eifelsteig

Eifel-Steig

Wandelen in de Eifel

View more
Wandelen in de Rijnland-Palts

Wandelen.

Wandelen in de Rijnland-Palts

View more
Vulkaneifel Natur und Geopark

Natur-Geopark

Het land van maren en vulkanen

View more